Nie pozwól, żeby ominęły Cię wydarzenia organizowane w Gliwicach! Dołącz do grona odbiorców naszego newslettera i zawsze bądź #BLISKO kultury!


POLITYKA PRYWATNOŚCI
Wyrażam zgodę na przetwarzanie i wykorzystywanie moich danych osobowych przez Centrum Kultury Victoria w Gliwicach w celu przesłania informacji w zakresie subskrypcji Newslettera, do której przystępuję.

Oświadczam, że zostałem(am) poinformowany(na) o prawie dostępu do treści swoich danych oraz prawie ich sprostowania, usunięcia, ograniczeniu przetwarzania, prawie do przenoszenia danych, prawie wniesienia sprzeciwu, prawie do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 informujemy, iż:

1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Centrum Kultury Victoria w Gliwicach z siedzibą w Gliwicach, ul. Barlickiego 3

2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w Narodowym Centrum Kultury możliwy jest pod adresem email iod@gmainvest.pl

3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu subskrypcji newslettera na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO.

4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty świadczące usługę obsługi systemów i oprogramowania informatycznego administratora, a także podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa.

5) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą przez czas rozsyłania przez Administratora newslettera, nie dłużej jednak niż przez czas aktualności Pani/Pana danych lub do momentu otrzymania przez Administratora żądania usunięcia z subskrypcji.

6) przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do swoich danych osobowych, sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu, oraz prawo do przenoszenia danych, w przypadkach określonych w przepisach RODO

7) W przypadku gdy przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych odbywa się na podstawie zgody (art. 6 ust. 1 lit a RODO), przysługuje Pani/Panu prawo do cofnięcia tej zgody w dowolnym momencie. Cofnięcie to nie ma wpływu na zgodność przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem, z obowiązującym prawem.

8) przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych

9) podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże niepodanie danych może skutkować niemożliwością otrzymywania newslettera.